דובדבנים ופירות יער טריים ברוטב וניל

קינוח מתקתק ורומנטי של פירות יער עם רוטב וניל קרמי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף בני סיידא

דרג:
דובדבנים ופירות יער טריים ברוטב וניל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 סלסלת דובדבנים כהים או בהירים מגולענים
  • 1 סלסלת פטל שחור או אדום
  • 1 סלסלת אוכמניות
  • 3 כפות סוכר
  • 1/4 כוס ליקר קסיס
  • לרוטב:
  • 6 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת מסדרת ״השף הלבן״
  • לעיטור:
  • עלי נענע טריים

אופן הכנה:

1. שמים בקערה דובדבנים, פטל אוכמניות, סוכר וליקר קסיס ומערבבים. מקררים עד להגשה.
2. שמים בסיר חלמונים, סוכר, תמצית וניל וקורנפלור טורפים היטב לתערובת אחידה. שמים בסיר אחר חלב ושמנת ומביאים לרתיחה מוסיפים בהדרגה לחלמונים תוך כדי בחישה.
3. מעבירים את הסיר לאש נמוכה מבשלים תוך כדי בחישה רצופה עד שמסמיך (אסור להביא את הרוטב לרתיחה משום שהוא יתפרק), מעבירים את הרוטב לקערה דרך מסננת צפופה.
4. מצננים מכסים בניילון ניצמד ומקררים.
ההגשה: מחלקים את הפירות לגביעי זכוכית יוצקים מעל מעט מהרוטב ומגישים בעיטור עלי נענע ואם רוצים דובדבנים נוספים.
דרג: