דובדבנים בשוקולד

רגע לפני שהדובדבנים נעלמים מהמדפים, בואו להתפנק עם רעיון מדליק לדובדבנים מצופים בשוקולד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דובדבנים בשוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם דובדבנים טריים,עם הגבעולים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 250 גרם סוכר
  • 1 כוס מים
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

1,שוטפים היטב את הדובדבן או לחלופין יוצרים בעדינות חתך בחלקו התחתון של הדובדבן,ומוצאים את הגלעין,
2. מבשלים את הדובדבן עם סוכר, מים ומיץ לימון במשך כ-25 דקות, בזמן הבישול לא בוחשים אלא מטים את הסיר לצדדים מדי פעם, כך שהסירוף יכסה את הפרי.
3. מצננים מעט ומסננים את הדובדבן (מפרידים אותם מהסירופ).
4. ממיסים את השוקולד בשיטת בן מארי טובלים כל דובדבן בשוקולד, ונזהרים שלא ללכלך את הגבעול. מניחים על רשת או על תבנית מרופדת בנייר אפייה או בניילון ,מקררים ומעבירים לצלחת הגשה.

דרג: