דואט חזה מולרד עם חזה עופיונים

דואט חזה מולרד עם חזה עופיונים במשרה ליקר רימונים על מצע מחית ארטישוק ירושלמי עם אספרגוס ברוטב קונפי רימונים ולימונית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דואט חזה מולרד עם חזה עופיונים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס מים
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפות לימונית קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • 500 גרם חזה מולרד
  • 5 יחידות חזה עופיון
  • 100 מ"ל ליקר רימונים
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי טחון
  • 700 גרם ארטישוק ירושלמי
  • 50 גרם מחמאה
  • 400 גרם אספרגוס טרי
  • כף שמן
  • 1 כוס גרגרי רימונים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. חותכים את חזה המולרד לניתחונים.
2. משרים את חזה העופיונים בליקר הרימונים והג'ינג'ר.
3. מקלפים את ארטישוק הירושלמי, חותכים אותו לקוביות ומבשלים עד לריכוך.
4. משאירים מעט מים, מוספים את המחמאה, המלח והפלפל וטוחנים את המסה עד לקבלת פירה.
5. בסיר ניפרד בחום נמוך מבשלים את גרגרי הרימונים עם הסוכר והמיץ לימון, עד לקבלת קונפיטורה, מוספים 1/2 כוס מים ומרתיחים כ-5 דקות, מסמיכים את הנוזל עם בלילה של 1/2 כוס מים קרים והקורנפלור ומוספים את הלימונית הקצוצה.
6. צולים בתנור בחום של 180 מעלות כ-30 דקות את חזה העופיונים. במחבת מקפיצים את חזה המולרד במעט שמן עם מעט מלח ופלפל.
7. חותכים את האספרגוס לרצעות באורך של 5 ס"מ ומבשלים בישול קצר.
8. סידור הצלחת: מניחים במרכז הצלחת את פירה הארטישוק, עליו מניחים את חזה העופיון ועליו את חזה המולרד, מסביב מפזרים את האספרגוס ובוזקים את הרוטב מסביב למנה.

דרג: