דואו מוס ריבת חלב וקוקוס

חיה דר משתפת אותנו במתכון נהדר לעוגות מוס אישיות וכשרות לפסח

מאת: חיה אילונה דר \

מקור מתכון: חיה אילונה דר \

צילום: חיה אילונה דר

דרג:
דואו מוס ריבת חלב וקוקוס
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 6-8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • המצרכים לבסיס:
  • 100 גרם שוקולד
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שקדים טחונים
  • 1/4 כוס קמח מצה
  • המצרכים למוס ריבת חלב:
  • 5 כפות ריבת חלב
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן
  • המצרכים למוס קוקוס:
  • 1/2 כוס פתיתי קוקוס
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • המצרכים לגנאש:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן
  • לקישוט: פירות העונה חתוכים יפה, סוכריות צבעוניות, עיגולי שוקולד במלית וואפלים ועוד..

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו.
  • מוציאים ומוסיפים לקערה בבחישה את יתר החומרים.
  • מניחים את הרינגים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ויוצקים לכל רינג מהתערובת.
  • מכניסים לתנור ואופים 8 דקות.
  • מוציאים לצינון.
הכנת מוס ריבת חלב:
  • מעבירים את ריבת החלב לקערה.
  • מקציפים את השמנת המתוקה עד לקצף יציב.
  • מוסיפים בקיפול את הקצפת לריבת החלב.
  • מכניסים לתוך הרינגים שקף בקוטר הרינג.
  • מורחים את המוס על כל בסיס ברינג.
  • מכניסים למקרר לצינון של לפחות 3 שעות.
הכנת מוס הקוקוס:
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.
  • ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו.
  • מערבבים את הקוקוס והשוקולד ומוסיפים בתנועות קיפול את הקצפת .
  • מורחים את מוס הקוקוס על מוס ריבת החלב בכמות שווה לכל רינג.
  • מכניסים לייצוב במקרר ל-3 שעות לפחות.
  • חממים את השמנת במיקרו עד סף רתיחה.
  • יוצקים את השמנת על השוקולד וממתינים 3 דקות.
  • מערבבים את החומרים עד המסה מוחלטת יחד ומצננים בחדר.
  • יוצקים את הגנאש על כל רינג , מקשטים בפירות או בסוכריות ומעבירים למקרר לצינון של 3 שעות.
  • מוציאים מהמקרר, מחלצים מהרינג ומסירים את השקף.
טיפ:אם רוצים שוליים ישרים למשעי מקפיאים לילה ורק אחר כך מחלצים מהרינג ומסירים את השקף. אני מעדיפה מראה טבעי מעט יותר.
דרג: