דג פורל אפוי בלימון ועשבי תיבול

דג פורל אפוי בלימון ועשבי תיבול

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ליטל כהן

דרג:
דג פורל אפוי בלימון ועשבי תיבול
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 דגי פורל נקיים
  • 12 שיני שום בקליפתם
  • 21 פרוסות לימון עם הקליפה
  • 6 גבעולי פטרוזיליה
  • 6 גבעולי שמיר
  • 6 גבעולי טימין
  • 6 גבעולי רוזמרין
  • 6 גבעולי טרגון
  • 6 גבעולי סלרי
  • שמן זית למריחה
  • 2 גביעי שמנת קלה
  • 2 כפות חזרת לבנה מגוררת
  • 2 כפות מיונית
  • כף חרדל
  • 4 כפות עירית קצוצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. חורצים בכל דג 2 חריצים מכל צד, מתבלים במלח ופלפל שחור.
2.מכניסים לבטנו של כל דג 2שיני שום, 2 פרוסות לימון וגבעול אחד בכל סוג של ירק.
3.מסדרים בתבנית אפייה משומנת, משמנים את הדג במעט שמן זית, אופים בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כ- 15-20 דקות.
4.מגישים חם עם רוטב שמנת וחזרת.

להכנת הרוטב: מערבבים שמנת, חזרת, מיונית, חרדל ועירית ושופכים על הדגים.

דרג: