דג סלמון

מתכון פשוט של פילה סלמון שיסחוט מחמאות סביב השלחן

מאת: קורל כהן

דרג:
דג סלמון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 10 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • פילה סלמון גדול שבצדו האחד עור
  • 2 כפות סוכר חום
  • כ- 20 גרם חמאה
  • כחצי כוס רוטב טריאקי מוכן

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. משתמשים בדג מופשר.
2. מניחים נייר כסף בתבנית בהתאם לגודל הדג.
מניחים על נייר הכסף את הדג כשהעור מופנה כלפי נייר הכסף והתבנית.
3. מגביהים את שולי נייר הכסף מן הצדדים ויוצרים מעין סירה פתוחה בה הדג נמצא.
4. יוצקים את רוטב הטריאקי על גבי הדג באופן אחיד.
5. מגרדים חתיכות קטנות מן החמאה , ומפזרים על הדג באופן אחיד.
6. מפזרים סוכר חום על הדג באופן אחיד.
7. מכיניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, במשך 20 דקות בדיוק במדף עליון . אפשר להגיש גם פושר או קר. 


דרג: