דג סלמון שלם בתנור

מנה מפנקת מתאימה לארוחה בצהרי שבת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דג סלמון שלם בתנור
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 800 גרם פילה סלמון שלם נקי ללא עור –(ניתן למצוא קפוא באריזת וואקום ברשתות השיווק)
  • 1 לימון טרי פרוס לפרוסות
  • 3/4 כוס יין לבן
  • חופן עירית קצוצה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 2 ענף רוזמרין מפורק
  • 3 שיני שום כתושות

אופן הכנה:

הכנה
1. מפשירים את הדג במקרר.
2. מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות.
3. מניחים את הדג על נייר כסף בתבנית ומעליו מורחים בעזרת היד את כל החומרים בצורה שווה
4. סוגרים את נייר הכסף היטב ואת השוליים מגלגלים.
5. אופים כ-25 דקות בתנור, מוציאים ומצננים.
6. לפני ההגשה פותחים את נייר הכסף מלמעלה ומכניסים לתנור להשחמה קלה: יש לשים לב שלא לייבש את הדג, לכן יש לצקת מהרוטב שנוצר על הדג לפני החימום הסופי.
 
דרג: