דג סלמון מאודה ברוטב שמנת ועגבניות מיובשות

חגיגה של טעמים וניחוחות: ארוחת ערב חגיגית של דג בשמנת ועגבניות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דג סלמון מאודה ברוטב שמנת ועגבניות מיובשות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 1 ק"ג פילה דג סלמון ללא עור, חתוך למנות
  • 2 מיכלי שמנת לבישול מסדרת "השף הלבן"
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 בצל קטן קצוץ עם מעט חמאה
  • 1/2 כוס יין לבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מתבלים את הדג במיץ לימון, מלח ופלפל ומשאירים לספוג את הטעמים כ- 20 דקות
2. במחבת עמוק מעט מורחים את החמאה ומפזרים את הבצל, מניחים את נתחי הדג ויוצקים מעליהם את היין
3. מביאים לרתיחה ומכניסים לתנור ל 10 דקות (לא יותר) עד שהדג מוכן

להכנת הרוטב :
1. מביאים לרתיחה את השמנת ומוסיפים את העגבניות המיובשות
2. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים כ 10 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך
3. טוחנים בבלנדר את הרוטב, להגשה - עורכים על צלחת ויוצקים את הרוטב מעל 
 

דרג: