דג סלמון בתפוזים

דג סלמון שלם באפוי בטבעות בצל ומיץ תפוזים, מנה חגיגית ומרשימה למראה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דג סלמון בתפוזים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • דג סלמון שלם
  • חצי כפית אבקת מרק פטריות
  • חצי כפית אבקת מרק בצל
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת שום
  • פפריקה מתוקה
  • תבלין גריל דג (לא חובה)
  • בצל חתוך לטבעות
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • רבע כוס שמן

אופן הכנה:

הכנה:
1. להסיר את העור מהדג ולהניח אותו בתבנית עד שיפשיר.
2. לשטוף את הדג משני צדדיו ולשמן אותו היטב.
3. בקערה נפרדת: לערבב את כל התבלינים ולפזר מעל הדג (לעסות את הדג עם התערובת, רצוי גם מלמטה).
4. להניח את הדג עם התערובת חזרה בתבנית.
5. מטגנים את טבעות הבצל ומפזרים מעל הדג.
6. לשפוך מיץ תפוזים על כרבע תבנית - לא מתחת לדג.
7. להשאיר את הדג כחצי שעה על מנת שיספוג את הטעם.
8. לאפות כרבע שעה, עשרים דקות. להגיש
 
דרג: