דג סול מטוגן ברוטב שמנת ושקדים

מנה חגיגית בקושי בינוני

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דג סול מטוגן ברוטב שמנת ושקדים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 כוס קמח
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן (מה שנשאר לאחר שהשתמשנו ב-4 כפות).
  • לעיטור:
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים וקלויים
  • ביצים
  • 4 כפות שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 5 דגי סול (במשקל 200 גרם כל דג)
  • מלח, פלפל לבן

אופן הכנה:

הכנה
1. טורפים את הביצים עם השמנת לבלילה אחידה, מתבלים את הדגים במלח ובפלפל טובלים כל דג בקמח, בבלילת הביצים ושוב בקמח.
2. ממיסים במחבת 80 גרם חמאה, מטגנים את הדגים משני הצדדים עד שיזהיבו, מוציאים ושומרים בתנור חם.
3. מוסיפים למחבת את הבצלים והיין ומביאים לרתיחה. מצמצמים את הרוטב לרבע, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה שנותרה ומבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך.
4. מחלקים את הדג לצלחות יוצקים מעל מעט מהרוטב וזורים פטרוזיליה קצוצה ושקדים קלויים.
 
דרג: