דג נסיכת הנילוס צלוי בעגבניות, שמנת ובצל

מנה חגיגית של פילה דג בטעמים עשירים וניחוחות נפלאים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דג נסיכת הנילוס צלוי בעגבניות, שמנת ובצל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 600 גרם דג נסיכת הנילוס, נקי משומן ועור
  • 1 לימון טרי
  • 1 כף שמן זית + 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 כוס עלי סלרי, קצוצים גס
  • 4 עגבניות אדומות, חתוכות לקוביות בינוניות
  • 1/2 כוס יין אדום
  • עלים מ-2 ענפי מרווה
  • 1 בצל לבן גדול, חתוך לפרוסות דקות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 1/3 כוס עירית קצוצה

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. חותכים את הדג לקוביות בינוניות, מוסיפים מיץ לימון, כף שמן זית, קורט מלח ופלפל לבן. משרים לחצי שעה.
2. מסננים את הדג מנוזליו.
3. מחממים את התנור לחום בינוני.
4. מעבירים את הדגים לתבנית בינונית, מעל מוסיפים את העגבניות, חצי כוס יין אדום, הסלרי והבצל, עלי המרווה, כפית פפריקה מתוקה, השום ויתרת שמן הזית.
5. מערבבים ומכסים עם נייר כסף.
6. אופים בתנור כ-40 דקות.
7. מסירים את נייר הכסף, יוצקים מעל כל הדג את השמנת, ומפזרים עירית קצוצה וצולים לצבע שחום.

דרג: