דג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות וזיתים ירוקים

פילה נסיכת הנילוס ברוטב עשיר עם טעם מעושן וחמיצות קלה של זיתים לארוחות ערב מפוארות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות וזיתים ירוקים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 פילטים של דג נסיכת הנילוס
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 5 עגבניות בשלות טחונות לרסק
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • תבלינים לפי הטעם
  • זיתים ירוקים מגולענים

אופן הכנה:

אופן הכנה:
הכנת הרוטב 
1. מחממים סיר רחב עם רבע כוס שמן, מומלץ שמן זית, אך לא חובה, ונותנים לו להתחמם היטב.
2. מוסיפים לסיר עם השמן החם את הפלפל הירוק החריף, השום ומטגנים קלות.
3. לאחר טיגון הפלפל החריף והשום, מוסיפים לסיר 5 כפות גדושות של רסק עגבניות, ומטגנים גם אותו קלות, על מנת לתת לרסק טעם מעושן.
4. מוסיפים לסיר 5 עגבניות מרוסקות ומערבבים לקבלת רוטב אחיד. מבשלים עד שמגיע לרתיחה. ברגע שהרוטב מגיע לרתיחה מוסיפים לו תבלינים (כיד המלך) לפי טעמכם האישי, אני ממליצה על כמון.
5. מוסיפים את הזיתים המגולענים, ומערבבים.
6. מוסיפים את הדגים לסיר ומכסים אותו עד שהדגים מתבשלים, כ-40 דקות.

אכלו בתיאבון!! טעים בצורה שלא ניתן לתאר.. טעמים חזקים ועשירים!!

דרג: