דג נסיכה בקארי ועגבניות

מעדן נסיכות ונסיכים, שילוב מרכיבים מושלם

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דג נסיכה בקארי ועגבניות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: תבנית 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • דג נסיכת הנילוס נקי- מחולק ל-4 מנות (כ-150-180 גרם למנה)
  • 1 בצל לבן בינוני קצוץ
  • 40 גרם חמאת תנובה
  • שמן זית
  • אבקת קארי
  • לימון
  • פלפל לבן
  • 1 כף רוזמרין קצוץ
  • יין לבן
  • פפריקה אדומה חריפה
  • 4 עגבניות אדומות רכות מעט
  • 2 כפות כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

הכנה
1. מערבבים בקערית 2 כפות קארי, מיץ מלימון, 2 קורט מלח, פלפל לבן ורוזמרין קצוץ
2. מורחים את הדג משני צידיו בתערובת הקארי ומשרים ל20 דקות.
3. ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל לשקיפות קלה.
4. מוסיפים 3 כפות שמן זית וצולים את הדגים כ-3 דקות מכל צד-(הופכים בזהירות בעזרת טרבד שטוח) ומוציאים לנייר סופג.
5. את העגבניות טוחנים במעבד מזון.
6. מוסיפים אל המחבת 3/4 כוס יין לבן, 3/4 כוס מים, כפית קארי, 1/3 כפית פפריקה אדומה חריפה, העגבניות ומלח.
7. מבשלים ומערבבים מעל להבה נמוכה תוך ערבוב כ-5 דקות, עד להסמכה קלה, ומוסיפים את הדגים מעל.
8. מכסים ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
9. בעזרת כף יוצקים מהרוטב מעל הדגים מדי פעם.
10. כשמוכן, מפזרים מעל כוסברה טריה קצוצה ומגישים חם.
דרג: