דג בפסטו עם צנוברים ופקאן

מנת דג מיוחדת ברוטב פסטו עם נגיעות מתקתקות של צנוברים ופקאן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דג בפסטו עם צנוברים ופקאן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 מנות של 150-180 גרם (כ"א) של דג נסיכת הנילוס, ללא עור
  • 2 כפות צנוברים
  • 4 כפות אגוזי פקאן
  • חופן כוסברה
  • 10 עלי בזיליקום
  • 2 שיני שום
  • 4 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

1. להכנת הפסטו: טוחנים במעבד מזון את הצנוברים, האגוזים, הכוסברה, הבזיליקום, השום, מיץ הלימון, שמן הזית ופתיתי הפרמז'ן, עד שמתקבל מרקם גס.
2. להכנת הדגים: מחממים את התנור ל180 מעלות. שמים את הדגים בתבנית ומפזרים מעט מלח, פלפל שחור גרוס, מעט מיץ לימון ושמן זית. משרים למשך 20 דקות. מחממים מחבת כבדה ומוסיפים 5 כפות שמן זית. צולים את הדגים בערך 2 דקות.
3. מעל כל דג עורמים מרוטב הפסטו בגובה חצי ס"מ.
4. מעבירים לתנור ל-10-15 דקות לצלייה .
5. מגישים חם.
דרג: