דג בס צלוי בלימון וכוסברה

מתכון דג מתובל. מתאים גם לארוחת ראש השנה או לסעודת שבת.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דג בס צלוי בלימון וכוסברה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 דגי בס בינוניים
  • 3 כפות נענע קצוצה
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כף פטרוזיליה, קצוצה
  • 5 כפות כוסברה, קצוצה
  • 1 לימון חצוי ופרוס
  • 4 קורט מלח
  • 2 קורט פלפל לבן גרוס
  • 6 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס יין לבן
  • 12 עגבניות שרי חצויות

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
2. שוטפים היטב את הדגים ומייבשים.
3. חותכים 2 חתכים אלכסוניים ועמוקים בבטן הדג, במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני.
4. בקערה מערבבים היטב את כל החומרים.
5. על תבנית מניחים שתי שכבות של רדיד אלומיניום ומעל שכבה אחת של נייר אפייה.
6. מניחים את הדגים ומורחים מ-2 הצדדים ובתוך הבטן את כל תערובת התיבול.
7. מוסיפים את פרוסות הלימון אל תוך בטן הדגים ומעליהם.
8. סוגרים את רדיד האלומיניום מעל הדג וצולים למשך 20-15 דקות.
9. מסירים את הכיסוי ומחזירים לתנור לעוד 8-5 דקות לצלייה עד לקבלת צבע שחום.
10. מוציאים מן התנור, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים חם.
דרג: