דג בס על מצע פירה בטטות ברוטב פטרוזיליה ושמנת

מנת דג עשירה בטעמים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דג בס על מצע פירה בטטות ברוטב פטרוזיליה ושמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 800 גר' פילה דג בס טרי
  • 5 כפות שמן זית
  • צרור פטרוזיליה טרייה
  • מיכל שמנת מתוקה
  • 5 יחידות בטטה קלופות וחתוכות לקוביות
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

1. בסיר בינוני מבשלים את הבטטות בליטר מים עם כפית מלח עד שמתרככות לגמרי. בעזרת ממחה ידני מרסקים את הבטטות עם שתי כפות שמנת לפירה. מתבלים במלח ופלפל.
2. במעבד מזון או בלנדר ידני קוצצים עלי פטרוזיליה עם כף שמן זית ו2 כפות מים עד שהפטרוזיליה נקצצת לגמרי . מניחים בצד.
3. מחממים שמן זית במחבת גדולה מתבלים במלח ופלפל. מטגנים את הדג כאשר העור נוגע במחבת ראשון. מטגנים כ-4 דקות מכל צד. מוציאים את הדגים. מוסיפים למחבת שמנת. מביאים לרתיחה ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.מתבלים במלח ופלפל.
4. להרכבת המנה. מניחים בבסיס הצלחת כף גדושה פירה בטטה. מניחים מעל את הדג ויוצקים מעל כ-4 כפות רוטב שמנת ופטרוזיליה
דרג: