דג בנוסח מרוקאי

דג בנוסח מרוקאי, מנה פיקנטית ומנצחת.

מאת: אתי אטיאס

דרג:
דג בנוסח מרוקאי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • המצרכים:
  • 2 דגים (קרפיון, בורי, נסיכת הנילוס, אמנון)פרוסים לפרוסות רחבות.
  • 3 שיני שום כתושים
  • חצי או 1 פלפל חריף ירוק (בזהירות עם החריף)
  • 2-3 פלפלים אדומים יבשים
  • צרור כוסברה (אם לא אוהבים אפשר פטרוזליה)
  • פפריקה אדומה מתוקה וחריפה
  • כורכום
  • כמון
  • מלח
  • שמן
  • אבקת מרק עוף (פרווה ללא מונוסודיום גלוטמט)
  • רסק עגבניות

אופן הכנה:

1. מנקים את הדג היטב ושוטפים. אחר כך ממליחים את הדג ושוטפים מס' פעמים.
2. מניחים את פרוסות הדג בתחתית הסיר מכסים במים.
3. מוסיפים תבלינים שום ושמן ומביאים לרתיחה.
4. בשלב זה מוסיפים אבקת מרק עוף ורסק עגבניות.
5. טועמים להרגיש אם יש צורך להוסיף תבלינים בעיקר מלח.
6. 1/4 שעה לפני גמר הבישול מוסיפים כוסברה קצוצה וממשיכים את הבישול.
7. בגמר הבישול הדג אמור להשאר עם מעט מאד נוזלים.
 
דרג: