גרסה מודרנית לפאי תותים

מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים - טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד - העיקר שיהיה מתוק

מאת: אורן לב

דרג:
גרסה מודרנית לפאי תותים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: תבנית פאי קוטר 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בצק
  • 90 גר' חמאה
  • ¼ כוס אבקת סוכר
  • ¼ כוס שקדים מולבנים טחונים
  • קורט מלח
  • 1 כוס קמח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

בצק:
1. מערבבים את כל החומרים לבצק בפוד פרוססור עד שנהיה כדור בצק
2. מקררים כמה שעות במקרר 3. מרדדים הבצק בתבנית, להכניס למקפיא ל-10 דקות, מכסים בנייר אלומיניום ולאפות כ-20 דקות (עד שאפוי היטב). קרם פטיסייר:
1. מרתיחים בסיר כוס חלב עם מקל וניל חרוץ
2. בקערה נפרדת מערבבים: 2 חלמונים,  ¼ כוס סוכר,  2כפות קורנפלור
3. שופכים מעט מהחלב הרותח לקערת החלמונים, מערבבים היטב, מחזירים לסיר ולבחוש עד שמסמיך.
4. מוציאים את מקל הוניל אך מחזירים לקרם את גרגרי הוניל
5. לקרר לילה במקרר
6. מקציפים  150 גר' שמנת מתוקה. לקראת אמצע ההקצפה מוסיפים את קרם הפטיסייר ומקציפים עד שמקבלים קרם אחיד
2. ממלאים את הקרם בקלתית הבצק ועליו מסדרים תותים
דרג: