גרנולה ביתית

גרנולה ביתית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: יוספה פרג

דרג:
גרנולה ביתית
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: גרנולה בתפזורת (כמות גדולה)

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גר' שיבולת שועל
  • 2 כוסות אגוזי מלך
  • 2 כפות דבש (ניתן גם סילאן)
  • 8 כפות שמן קנולה
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 5 משמשים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כוס חמוציות
  • 5 תאנים חתוכות לקוביות קטנות
  • 0.5 כוס צימוקים שחורים
  • 1 כוס פרוסות בננות מיובשות
  • 10 תמרים חתוכים לקוביות (תמר נורי)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.במחבת רחבה שמים את השמן, סוכר חום, דבש, אגוזי מלך ושיבולת שועל. על אש רחבה ונמוכה מערבבים את החומרים עד שמתמזגים כל הרכיבים (7 דק' לערך).
2.לוקחים תבנית תנור גדולה ושטוחה, שמים עליה נייר אפייה ושופכים אליה את התערובת המוכנה. מכניסים לתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות לרבע שעה כשמידי פעם מערבבים במזלג כדי שלא יישרף.
3.מוציאים מהתנור ומקררים את התערובת, וכשהיא מתקררת יש להוסיף את כל הפירות היבשים כשהם כבר חתוכים ולערבב בעזרת הידיים לגרנולה ביתית עשירה מוכנה לאכילה :).

ניתן לשמור אותה עד חודש ימים בכלי אטום.
יכולה לשמש כתוספת ליוגורט, עוגות, בתור דגני בוקר עם חלב ובתור חטיף מתוק לנשנוש קל.
 
דרג: