גריסיני במטבל יוגורט עיזים וירקות צלויים

מטבל שמנת-יוגורט חמצמץ ופיקנטי, מתכון קל להכנה לאירוח קליל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גריסיני במטבל יוגורט עיזים וירקות צלויים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת מקלות גריסיני ארוכים שלמים
  • 1 קישוא בינוני
  • 1 פלפל אדום בינוני
  • 1 פלפל צהוב בינוני
  • 8 ס"מ של כרישה לא עבה
  • 2 כפות שמן זית + מעט שמן זית לזילוף
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 1 כפית עלי טרגון, קצוצים
  • 300 גר' יוגורט עיזים
  • 1 כף גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
  • ענפי טרגון טריים

אופן הכנה:

הכנה:
1. את הקישואים והפלפלים חותכים לקוביות קטנות (חצי ס"מ לערך), את הכרישה חוצים לאורך ופורסים לפרוסות דקות.
2. מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הקישואים, הפלפלים קורט פלפל שחור גרוס והכרישה וצולים ל-5 דקות תוך ערבוב קל.
3. מתבלים בקורט מלח ומוסיפים את הטרגון. מערבבים לדקה ומצננים מעל נייר סופג, הירקות יישארו מעט פריכים.
4. מערבבים את השמנת עם יוגורט העיזים.
5. ב-4 צלוחיות קטנות מוסיפים חצי גביע יוגורט, מעל בוזקים קצת מלח גס.
6. מעל מוסיפים מהירקות הצלויים.
7. בוזקים מעל מעט שמן זית ומעטרים בענף טרגון קטן.
8. מגישים את הגריסיני בליווי המטבל.
דרג: