גראטן תפו"א ובטטה

תוספת נפלאה לארוחה שהיא גם נשנוש טעים

מאת: הגר בן יוסף

דרג:
גראטן תפו"א ובטטה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 10 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה בקוטר 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4-5 תפו"א בינוניים
  • 1 בטטה גדולה
  • 1 קוביית בזיליקום
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • 3 מיכלי שמנת לבישול
  • בערך 50 -100 גרם גבינה צהובה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. קולפים ופורסים את תפו"א והבטטה לפרוסות דקיקות בעובי 2 מ"מ – במנדולינה זה ממש נח
2. מסדרים בתבנית שכבה של פרוסות תפו"א ומעל שכבה של פרוסות בטטה וכן הלאה
יצאו לכם בין 4 ל-5 שכבות.
3. בקערה שמים את השום הכתוש, אגוז המוסקט, מלח ומפוררים את קוביית הביזליקום
4. מוסיפים לקערה 1 מיכל שמנת לבישול ומכניסים למיקרו לחימום קל על מנת שהרכיבים יתערבבו היטב, מוסיפים לקערה את 2 מיכלי השמנת לבישול הנותרים ומערבבים
5. שופכים את השמנת על שכבות תפו"א והבטטה כך שהכל יתכסה – מהדקים מעט עם היד.
6. מכסים בנייר אלומיניום/ נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כשעה וחצי
7. מורידים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינה צהובה ומחזירים לתנור להשחמה.
דרג: