גראטן כרובית

מנה קלסית שמעשירה כל שולחן

מאת: שירי חיון

דרג:
גראטן כרובית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית 26 ס"מ 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כרובית יפה וטרייה
  • מלח, פלפל
  • שמנת לבישול
  • פירורי לחם
  • גבינת פרמזן
  • אגוז מוסקט

אופן הכנה:

הכנה
1. חותכים את הכרובית לפרחים ומבשלים במי מלח בישול קצר (כ-8 דקות). הכרובית צריכה להישאר אחידה ולא להימעך.
2. מסננים בקערה, מערבבים שמנת מתוקה, קורט אגוז מוסקט (להיזהר בכמויות המוסקט. הוא מאוד דומיננטי), מלח, פלפל, 2 כפות פרמזן מגוררת, כף פירורי לחם.
3. מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית. מעל הכרובית מוזגים את תערובת השמנת ומעל התערובת מפזרים עוד גבינת פרמזן.
4. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות להזהבה וטורפים.
דרג: