גראטה תפוח-אדמה

גראטה תפוח-אדמה

מאת: פלורנס קמיור

דרג:
גראטה תפוח-אדמה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תפוח אדמה
  • חלב
  • חמאה
  • גבינה צהובה מגורדת
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות.
2. מניחים את פרוסות תפוחי-האדמה בתבנית עמוקה.
3. מחממים 3 כוסות חלב ומיסים לתוך החלב חבילת חמאה, מוסיפים מלח ופלפל, בוחשים עד התחלת הרתיחה ושופכים את החלב והחמאה המוקרמים מעל תפוחי האדמה.
4. מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת בנדיבות ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך שעה וחצי עד שהחלק העליון הופך להיות "גראטה", שזה אפוי ושרוף מעט בתנור.

דרג: