גפילטע פיש מסורתי לפסח

גפילטע פיש טעים לחג הפסח

מאת: חגית ענית

דרג:
גפילטע פיש מסורתי לפסח
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 35 דקות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג דג קרפיון טחון פעמיים (לא הטחון המוכן)
  • ½ ק"ג בצל טחון - המשקל לאחר שעמד במסננת כחצי שעה
  • 5 ביצים מס' 1
  • 100 גרם קמח מצה
  • 100 גרם סוכר - או פחות לפי הטעם
  • 40 גרם מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 5 גזרים קלופים שלמים
  • 2 בצל שלם
  • סלרי שלם שטוף

אופן הכנה:

1. מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד שלושת המרכיבים האחרונים. אפשר גם במיקסר עם מוט הלישה במהירות נמוכה.
נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר.
2. בינתיים מרתיחים מים בסיר בעל הקוטר הרחב ביותר שיש. לתוך המים מכניסים את הגזרים, הבצל והסלרי.
3. מוציאים את התערובת מהמקרר. במידה והתערובת רכה מדי, יש להוסיף עוד קמח מצה ולחכות שוב. מידת הרכות של התערובת תלויה בטעם אישי - ככל שהתערובת רכה יותר, קציצות הדג יצאו רכות יותר. בכל מקרה, על התערובת להיות במידת קשיות מינימלית שתאפשר הכנת הקציצות.
4. יוצרים את הקציצות בידים רטובות, ומכניסים לתוך המים שרתחו. בתחילה מבשלים קציצה אחת בלבד, מוציאים אותה ומקררים מעט, על מנת לוודא שהטעמים מתאימים (יותר מלוח, יותר מפולפל, או יותר מתוק).
5. לפני הכנת שאר הקציצות מוציאים את הסלרי הבצל והגזר. אם משאירים את הגזר - הקציצות יצאו כתומות.
על הקציצות להיות מונחות בחופשיות בסיר עד כדי שני שליש מגובה הסיר, והמים עד שפתו.
6. סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
7. יש לקרר את הקציצות לחלוטין, ואז להעביר לתבנית שטוחה, לצורך אחסון במקרר. לכסות ברדיד אלומיניום או ניילון מתיח.

ציר דגים:
במים שנותרו מבישול הדגים מכניסים מספר ראשי דגים, וממשיכים לבשל כשעה נוספת.
מסננים ומקררים.
את הגזר השלם לא לזרוק - הוא מיועד לקישוט הדג.
דרג: