גספאצ’ו אפונה ונענע

מרק אפונה קר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גספאצ’ו אפונה ונענע
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות/ 5 צלחות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם אפונה מוקפאת של סנפרוסט
  • 30 עלי נענע טריים ושטופים
  • 2 כוסות מרק ירקות צח
  • ¼ כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ½ מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • להגשה
  • 2 גביעי שמנת תנובה קלה 9%
  • עלי נענע טריים לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר מים, מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה, מבשלים כ-3 דקות.
2. מסננים את האפונה, מעבירים לקערת מים קרים ל-5 דקות ומסננים.
3. מעבירים את האפונה למעבד מזון, מוסיפים נענע, מרק ירקות צח, שמן זית. מתבלים במלח ובפלפל ומעבדים לתערובת אחידה, מוסיפים את השמנת לבישול ומעבדים דקה נוספת.
4. מעבירים את המרק דרך מסננת לקערה, מקררים כ-4 שעות, טועמים ומשפרים תיבול.
5. מוזגים את המרק לצלחות מקוררות, שמים בכל צלחת כף יופלה או כף שמנת קלה, מעטרים בעלה נענע ומגישים.
 
דרג: