גלנטין עוף ואורז

מנה מושלמת לכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: קובי פרסול

דרג:
גלנטין עוף ואורז
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: מנות 4-6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 125 שוקיים של עוף צלוי, ללא עצמות וללא נוזלים, מקוררים ומפורקים לחתיכות
  • 125 גרם חזה עוף צלוי, ללא עצמות וללא נוזלים, מקורר ומפורק לחתיכות
  • 2.5 כוסות אורז מאודה
  • 3 כפות גדושות פטרוזיליה קצוצה גס
  • 2 ביצים טרופות היטב
  • עלים שלמים מ-1 חסה אמריקאית בינונית
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט

אופן הכנה:


1. מרתיחים סיר בינוני עם מים.
2. טובלים את עלי החסה לדקה ומוציאים לקערה עם מים קרים. מעבירים למסננת ומייבשים היטב מעל נייר סופג. חשוב שלא ליצור חורים בעלים.
3. את העוף והפטרוזיליה טוחנים היטב במעבד מזון, עד קבלת מרקם פירורי.
4. מערבבים את האורז בקערה עם הביצים ומוסיפים מעט מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
5. פורסים על השיש נייר כסף באורך 15 ס"מ ומעל מזלפים כפית שמן. בעזרת מברשת מורחים את השמן על פני כל נייר הכסף.
6. מניחים את עלי החסה בשכבה אחת כמלבן רחב ואחיד על נייר הכסף.
7. ב-2/3 השטח של החסה הקרוב אלינו, משטחים שכבה אחידה בעובי ס"מ 1 מתערובת האורז.
8. לוקחים ביד חופן גדול מהעוף הטחון ומהדקים ביד, יוצרים מעין גליל ארוך ורחב ומניחים לאורך האורז בקצה הקרוב אלינו.
9. מרימים מעט את נייר הכסף ותוך הרמה מגלגלים את האורז יחד עם גליל העוף ומהדקים תוך כדאי בעדינות. רק החסה מתגלגלת פנימה ולא נייר הכסף.
10. יש לשים לב שנייר הכסף תמיד יהיה מחוץ לגלילה ולא יכנס תוך הגלגול. שכל הגליל מוכן מגלגלים את נייר הכסף סביב.
11. את הקצוות מסובבים כמו עטיפת סוכריה ומהדקים מעט כלפי פנימה.
12. פורסים עוד נייר כסף ועוטפים את גליל החסה והאורז פעמיים, סוגרים היטב עם הידוק הקצוות בלחיצה עדינה פנימה, תוך סיבוב.
13. מרתיחים סיר רחב עם מים ומבשלים את הגלנטין 15 דקות. יש לשים לב להפוך מידי פעם את הגלנטין במים.
14. מוציאים בזהירת, מעבירים לצלחת רחבה, מצננים מעט ומעבירים למקרר ל-5 שעות.
15. פורסים למנות - את הפריסה ניתן לעשות עם סכין חד שהגליל עדיין עטוף. את נייר הכסף מורידים בסוף מכל פרוסה לאט, תוך סיבוב.
16. מגישים קר בתוספת סלט חמצמץ וחרדל חלק בצד.

דרג: