גליל בשר במילוי פרג ואגוזים

מנה בשרית מעודנת בתוספת פרג מתקתק ואגוזים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל

דרג:
גליל בשר במילוי פרג ואגוזים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 פרוסות גדולות של נתח אווזית טרי במשקל כולל של 11/2 ק”ג
  • 1 כוס פרג
  • 1 כוס יין אדום מתוק
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין שולחני אדום
  • 2 כפות אבקת מרק בקר
  • 1 כוס מים
  • מעט שמן לצריבה

אופן הכנה:

1. מבשלים את הפרג עם היין המתוק עד שהוא מתרכך.
2. מסירים מהאש ומערבבים עם האגוזים.
3. משטחים את פרוסות הבשר ומתבלים בפלפל שחור גרוס.
4. מניחים מעט ממילוי הפרג והאגוזים על כל חתיכת בשר, ומגלגלים למעין סיגר. סוגרים בעזרת קיסמים.
5. במחבת עם מכסה מחממים את השמן וצורבים את גלילי הבשר מכל הצדדים.
6. שופכים את השמן ומטגנים קלות את הבצל במחבת ללא שמן.
7. מערבבים ומוסיפים את אבקת המרק. יוצקים את היין, מביאים לרתיחה ומוסיפים כוס מים.
8. מניחים את גלילי הבשר ברוטב ומבשלים כשעה על אש נמוכה, עד שהבשר מוכן.

 
דרג: