גלילת פילו במילוי גבינות

מתכון לבצק פילו מגולגל במילוי גבינות. מושלם לארוחת ערב או לאירוח חגיגי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
גלילת פילו במילוי גבינות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קרם פרש "השף הלבן"
  • 1 חבילת פתיתי עמק למאפים "השף הלבן"
  • בצק פילו- חבילה
  • ½ כוס שמן זית
  • למילוי:
  • 150 גרם גבינה בולגרית או פטה מסדרת "פיראוס"
  • 1 ביצה
  • 1 כפית קצח (אם רוצים)
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). בקערה בינונית מפוררים את הגבינה הבולגרית או הפטה ומוסיפים קרם פרש, פתיתי עמק וביצה.
2. מערבבים, מתבלים ומוסיפים קצח (אם רוצים).
3. פותחים דף פילו ומורחים בשמן זית.
4. יוצקים מעט מילוי על אחד הקצוות הרחבים ומגלגלים לגלילה.
5. את הגלילה מגלגלים לשבלול (המילוי מתאים ל 6 עד 8 שבלולים).
6. מניחים על תבנית אפייה ואופים כ - 25 דקות או עד שהבצק מזהיב.
7. מגישים חם.

דרג: