גלילת סלמון מעושן בגבינת שמנת על קישוא קלוי ופסטו

תוספת מעניינת וחלבית לכל ארוחה

דרג:
גלילת סלמון מעושן בגבינת שמנת על קישוא קלוי ופסטו
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חצי כוס של עלי נענע ללא גבעול
  • שליש כוס עלי בזיליקום ללא גבעול
  • שמן זית
  • שן שום קלופה
  • חצי כפית מיץ לימון טרי
  • מלח
  • 2 קישואים
  • פלפל אדום גדול חתוך 4 דפנות
  • 4 כפות גבינת שמנת
  • כף שמנת חמוצה
  • צרור עירית
  • 4 פרוסות סלמון מעושן פרוס (נמכר במרכולים באריזת ואקום)

אופן הכנה:

1. טוחנים במעבד מזון את הנענע עם הבזיליקום ורבע כוס שמן זית, קורט מלח עם שן השום ומיץ הלימון הטרי ומקררים.
2. את הקישואים פורסים לפרוסות אלכסוניות בעובי של 1 ס"מ וצולים על מחבת פסים משני הצדדים לריכוך קל בלבד. בזמן הצליה מפזרים מעט מלח דק ושמן זית. צולים באותה השיטה את הפלפל האדום וקולפים בעדינות כשהפלפל עדיין חם.
3. בקערה טורפים היטב את גבינת השמנת עם השמנת החמוצה, ומוסיפים עירית קצוצה דק מאוד-
טיפ: אין צורך להמליח מכיוון שישנה מליחות מספיקה בסלמון המעושן.
4. את הסלמון המעושן חותכים לריבועים של 10 על 10 לערך, מורחים כמות של כפית מהגבינה בצד ריבוע הסלמון ומגלגלים לצורת קונוס.
5. סידור המנה:
יוצרים צורת פרח מהקישואים על צלחת שטוחה, מעל הקישואים מניחים את הקונוסים של הסלמון.
את הפלפל האדום חותכים למשולשים ומניחים בין הקישואים.
חותכים זר של עירית באורך של 4 ס"מ ומניחים בעמידה צמוד לפינות הקונוסים.
מסביב מטפטפים 4 כפיות מהפסטו נענע לימון .

טיפ:
ניתן להכין את כל מרכיבי המנה כשעתיים מראש ולהרכיב את המנה ממש לפני ההגשה.
 
דרג: