גלילת טונה חמה בליווי סלט רענן

גלילת טונה חמה בליווי סלט רענן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גלילת טונה חמה בליווי סלט רענן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 כוס קמח
  • 2 כוסות פרורי לחם
  • 3 ביצים
  • מלח
  • רוזמרין
  • ממרח פסטו
  • 2 פלפלים אדומים גדולים יפים בעלי דפנות רחבות ושלמות
  • 1 קופסת טונה
  • 150 גרם גבינת כנען של השף הלבן
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 מלפפון ירוק בינוני קצוץ
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • 2 עגבניות מיובשות קצוצות
  • פלפל לבן טחון
  • 80 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה, מגורדת
  • ממרח פסטו
  • גרעיני חמניה קלויים
  • לסלט:
  • 1 סלק גדול קלוף
  • 1 קולרבי גדול קלוף
  • 1 גזר קטן
  • חופן כרוב לבן חתוך מעט גס
  • חומץ
  • לימון
  • מלח גס
  • שמן זית
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. חותכים את הסלק ,הגזר והקולרבי לגפרורים דקים, בעזרת סכין "מנדולינה".
2. מערבבים בקערה את הירקות עם כף שמן זית, כף מים, קורט מלח, קורט קטן של פלפל שחור גרוס, כף מיץ לימון, כף חומץ וקורט סוכר.
3. מערבבים היטב ומעבירים למקרר לכמה שעות.
4. את הפלפלים קולים מעל אש פתוחה כגון כיריים או גריל, עד שהקליפה משחירה.
5. מעבירים את הפלפלים לשקית מרשרשת ל-15 דקות וקושרים. קולפים מבלי לקרוע את הפלפל.
6. חותכים את קצוות הפלפל ויוצרים חתך לרוחבה של הדופן כך שהפלפל יפתח לרצועה ארוכה ורחבה אחת.
7. מרחיקים את הגבעול והגרעינים וחוצים באמצע לרוחב כך שיהיו 2 רצועות.
8. מסננים את הטונה ומערבבים עם המלפפון, קורט מלח, פלפל לבן, העגבניה המיובשת, הגבינות, כף מיץ לימון והבצל.
9. מעל כל רצועת פילפל מורחים כפית פסטו על כל השטח הפנימי.
10. מניחים בקצה כל רצועת פילפל, מעל הפסטו, כף מלאה של טונה ודוחסים לרוחב הפילפל. מגלגלים עד הקצה ודוחסים קלות בתוך כף היד לעיצוב הדוק, מעוגל וסגור ומניחים בצלחת.
11. מערבבים בצלחת את הקמח עם קורט מלח .
12. מערבבים עם פרורי הלחם כף עלי רוזמרין וקורט פלפל לבן גרוס, וטורפים את הביצים.
13. אוחזים היטב את הגלילה ומגלגלים בקמח, מעבירים לטבילה מכל הכיוונים בביצה ומגלגלים בפרורי הלחם.
14. מחממים שמן בגובה חצי טיגון עמוק .
15. מטגנים את הגלילות משני הצדדים ומעבירים לנייר סופג.
16. מערבבים את כל חומרי הסלט.
17. מגישים חם בליווי הסלט ובעיטור של גרעיני חמנייה.
דרג: