גלילת חציל בתרד וקשקבל

גלילת חציל בתרד וקשקבל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גלילת חציל בתרד וקשקבל
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 עגבניות בינוניות אדומות
  • 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
  • מלח
  • שמן זית
  • 1+1/2 שן שום כתושה
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 חצילים בלאדי בינוניים, אחידים בגודלם.
  • 3/4 שקית מדליוני תרד מוקפאים של "סנפרוסט"
  • 2 בצלי שאלוט
  • בהרט
  • פלפל שחור טחון
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 150 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל", מגוררת גס
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מרסקים את העגבניות בפומפייה גסה. מערבבים עם 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים, קורט מלח, כף שמן זית, שן שום כתושה ומעבירים לסיר קטן.
2. מרחיקים את עוקץ החציל. קולפים את החציל בעזרת קולפן ירקות ופורסים לאורכו פרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ.
3. מחממים את התנור לחום גבוה.
4. מעבירים את החצילים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעל כל פרוסת חציל מורחים כף שמן זית משני צידיה, מפלפלים במעט פלפל שחור גרוס וממליחים במעט מלח גס.
5. צולים במרכז התנור עד להשחמה וריכוך עדין. מוציאים מן התנור ומצננים על משטח העבודה.
6. מפשירים מעט את התרד וסוחטים את המים עם הידיים. קוצצים גס.
7. מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית וצולים את הבצל להשחמה קלה מעל חום בינוני. מוסיפים את התרד הקצוץ וצולים ל5 דקות. מוסיפים חצי כפית שום כתוש, מתבלים ב-2 קורט מלח גס, מעט בהרט ומעט פלפל שחור טחון. צולים כדקה ומוסיפים 1/4 כוס יין לבן.
8. צולים עד לאידוי היין, מסירים מהחום ומצננים.
9. מערבבים את התרד עם הקצ'קבל והשמנת החמוצה.
10. מניחים בשליש ראשון של כל פרוסת חציל כף עד שתיים מהמילוי ומגלגלים מקצה לקצה לסגירה.
11. מסדרים את גלילות החציל בתבנית כשהן סגורות היטב אך לא דחוסות.
12. מחממים בתנור החם. במקביל מחממים את העגבניות תוך ערבוב לרתיחה קלה בלבד.
13. מסדרים את החצילים בתבנית הגשה מעל כל חציל חם יוצקים כף גדושה מהעגבניות ומגישים חם בליווי מזלגונים וצלחות קוקטייל קטנות.

דרג: