גלילת בצק עלים במילוי ירקות וגבינות קולאז’

מאפה בצק פילו ממולא בתערובת גבינות מלוחות איכותיות, פלפל אדום וזיתים, מומלץ להגשה באירוח חגיגי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גלילת בצק עלים במילוי ירקות וגבינות קולאז’
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 3 גלילות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה בצק פילאס (בצק עלים דק במיוחד)
  • למלית:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 4 כפות צימוקי זיתים או זיתים שחורים קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 100 גרם גבינת קולאז’ רוקפור מגוררת
  • 100 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מעושנת מגוררת
  • 125 גרם גבינת קולאז’ קממבר חתוכה לקוביות קטנות
  • לבירוש:
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן
  • 200 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת

אופן הכנה:

הכנה:
1. ממיסים במחבת חמאה ושמן זית ומוסיפים בצל, שום ופלפלים ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים קישואים, חציל ופטריות ומטגנים עד שהירקות מתרככים ולא נשארים נוזלים במחבת. מסירים את המחבת מהאש, מעבירים את תערובת הירקות למסננת ומנקזים את הנוזלים למשך שעה.
2. מעבירים לקערה, מתבלים בעירית, מלח ופלפל ומוסיפים צימוקי זיתים ומערבבים. מקררים את התערובת, מוסיפים את הגבינות, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.
3. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). פורסים את הבצק על משטח עבודה, מחלקים אותו ל-3 חלקים שווים ומקבלים 3 מלבנים. מסדרים לאורכו של כל מלבן שליש מכמות המלית, מגלגלים במהודק לגלילה, סוגרים את הקצוות ושמים בתבנית אפייה כשהתפר כלפי מטה. עושים על פני הבצק 4 חתכים אלכסוניים.
4. טורפים את הביצה עם השמן, מורחים את הבצק ואופים כ-30 דקות עד להזהבה. זורים מעל הגלילות את גבינת הקצ’קבל המגוררת ואופים עוד כ-5 דקות עד שהגבינה תימס. חותכים למנות ומגישים.
דרג: