גלילת בלינצ'ס אגרול גורמה

קינוח מפנק ומרשים, שילוב של מזרח ומערב, לאירוח מושלם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: רן אדוני

דרג:
גלילת בלינצ'ס אגרול גורמה

כמות מנות: 6-8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • למעטפת:
  • 2 ביצים
  • 11/2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/2 בקבוק בירה לבנה
  • 1/4 כוס רוטב סויה סיני
  • למלית:
  • 1 פלפל צהוב קטן
  • 1 גזר
  • 1 פלפל אדום קטן
  • חבילת נבטים
  • 200 גרם אגוזי מלך שבורים
  • 100 צנוברים
  • 1/2 חציל
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 150 גרם גבינת רוקפור מפוררת
  • 1 חבילה של גבינת קממבר חתוכה לקוביות קטנות במיוחד
  • 8 ענפי טימין
  • מעט מלח
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 50 גרם חמאה
  • למטבל:
  • 1/2 קילו גבינה לבנה 5%
  • 4 כפות מיונז
  • עירית לפי הטעם
  • שומשום קלוי לפי הטעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

הכנת המעטפת:
1. מערבבים את הביצים והסויה היטב
2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה 
3. מערבבים היטב עד שהביצה תספוג את כל הקמח
4. מוסיפים את חצי בקבוק הבירה ומערבבים. ממתינים כ 15 דקות

הכנת המלית:
5. מטגנים ומשחימים בחמאה את הצנוברים ואת שברי אגוזי המלך
6. קוצצים את הפלפלים והגזר לרצועות ארוכות ודקות ומניחים בקערה גדולה
7. מוסיפים את הנבטים, האגוזים והצנוברים
8. את החציל חותכים לקוביות קטנות וממליחים ולאחר 5 דקות שוטפים במים
9. מטגנים בחמאה עד לריכוך החציל ומוסיפים לקערה
10. מוסיפים את עלי הטימין
11. מוסיפים את הגבינות
12. בוזקים מלח לפי הטעם ומוסיפים את רוטב הסויה
13. מערבבים היטב

הכנת המעטפת:
14. יוצרים עלי בלינצס בתבנית גדולה וחמה שהומסה בה חמאה

הרכבת המנה:
15. למלא בכל מעטפת כמות נדיבה של המלית. לקפל בצדדים ואז לגלגל
16. כאשר מתקבלת ערימה של גלילות, במחבת חמה ממיסים חמאה ומטגנים את המלית עד להשחמה קלה 

הכנת המטבל:
17. קוצצים עירית. מערבבים את כל החומרים ביחד ומכניסים למקרר

להגשה:
18. מניחים רצועות גזר דקות, נבטים ועירית במרכז צלחת לבנה. מניחים על הירקות 2-3 אגרולים חמים טבולים במטבל
 
דרג: