גלילי שישליק וירקות

מעדיפים ארוחה שאיננה דורשת בישול? הגלילים הצבעוניים האלה יכולים לתפקד כארוחה קלה קלילה - דלה בשומן ובקלוריות - או כמנה ראשונה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
גלילי שישליק וירקות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 16 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • אריזה (400 גרם) שישליק עוף אמיתי "מאמא עוף"
  • 16 דפי אורז בקוטר 22 ס"מ
  • 350-300 גרם רצועות דקיקות של גזר, כרוב אדום וקולרבי או תערובת של ירקות אחרים (אפשר משקית)
  • לרוטב:
  • 4 כפות חרדל דיז'ון עם גרגרים
  • ¼ כוס (60 מ"ל) רוטב צ'ילי מתוק
  • ½ כוס (120 מ"ל) חומץ יין לבן
  • 2 שיני שום קטנות כתושות
  • 6 כפות (90 מ"ל) שמן זית
  • 1 כפית מחוקה סוכר
  • קורט מלח

אופן הכנה:


1. מתחילים בהכנת הרוטב. טורפים את כל המרכיבים יחד בקערה לרוטב אחיד.


2. פותחים את אריזת השישליק. חותכים את החתיכות הגדולות יותר לשתיים או לשלוש רצועות לאורכן.


3. פורשים מגבת מטבח מאריג חלק על משטח העבודה. ממלאים קערה גדולה במים פושרים. טובלים דף אורז במים למשך 30-20 שניות עד שהוא מתרכך. מוציאים מיד מהמים ופורשים על המגבת. מניחים שתי חתיכות שישליק לרוחב השליש האמצעי של העלה בקו העליון של השליש התחתון ומכסים בחופן של רצועות ירקות. מניחים עוד 3-2 חתיכות שישליק על הירקות ומטפטפים על הערמה כ־¾ כף של רוטב. מקפלים את השליש התחתון של דף האורז מעל המלית, מקפלים את צידי הדף פנימה מעל המלית ומגלגלים לגליל מהודק. מעבירים את הגליל למגש. מכינים את שאר הגלילים באותה דרך.


4. מגישים מיד (או מכסים ושומרים במקרר עד להגשה) בלוויית הרוטב הנותר.



דרג: