גלילי פילו ממולאים בתרד ומעדן סויה תנובה

מאפה קריספי ומתפצח בפה במלית עדינה של תרד, בצל ומעדן סויה. מנה טעימה, מלאה בברזל מכילה כמות נמוכה של שומן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גלילי פילו ממולאים בתרד ומעדן סויה תנובה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 עלי בצק פילו מעדנות, מופשרו על פי הוראות היצרן
  • תרסיס שמן זית
  • למלית:
  • 1 חבילת עלי תרד שטופים ומיובשים
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה (לא חובה)
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף קמח מלא (או רגיל)
  • 4 כפות מעדן סויה תנובה
  • קורט מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

הכנה:
1. המלית: לאדות במחבת את הבצל הסגול, תוך כדי ערבוב, עד שמזהיב ומתרכך.
2. להוסיף את עלי התרד והשום.
3. להמשיך לאדות תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות, עד שעלי התרד מאבדים מנפחם ומתרככים.
4. להוסיף קמח ולערבב להטמעתו בתערובת.
5. להוסיף את מעדן הסויה ולבחוש לקבלת רוטב עשיר וסמיך.
6. לתבל לפי הטעם ולצנן לטמפרטורת החדר.
7. הרכבה ואפייה: לחתוך כל עלה פילו ל- 4.
8. להניח ריבוע פילו, לרסס עליו מעט שמן בעזרת התרסיס ולהניח מעליו ריבוע נוסף. לרסס שוב מעט שמן זית ולהניח את הריבוע השלישי.
9. להניח במרכז כל ריבוע כף ממלית התרד לאסוף פנימה את שולי הבצק מהצדדים ולגלגל לגלילה.
10. להניח את הגלילות, כשהצד עם ה"תפר" כלפי מטה, ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה.
11. לרסס על הגלילים במעט תרסיס שמן ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 10-12 דקות, עד להזהבה יפה של הפילו שהופך לפריך.
12. לצנן מעט ולהגיש עם סלט ירוק.

הערה: עם בצק פילו יש לעבוד בעדינות. בזמן שמטפלים בעלה אחד שומרים את השאר מתחת למגבת לחה.
דרג: