גלילי בצק עלים ממולאים בפטריות וגבינת צאן

מנה ראשונה מרשימה שפותחת את התאבון

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף בני סיידא

דרג:
גלילי בצק עלים ממולאים בפטריות וגבינת צאן
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
  • 4 כפות עירית קצוצה
  • 100 גרם קולאז’ קשקבל מגוררת
  • 100 גרם בולגרית פיראוס מגוררת
  • 1 גליל קולאז’ פרומעז חתוכה לקוביות
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 2 כפות קמח
  • 2 ביצים
  • 2 גלילות
  • 500 בצק עלים מרודד או פילאס של מעדנות
  • 50 גרם חמאה

אופן הכנה:

1. ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להזהיב מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שלא יישארו נוזלים במחבת. מצננים מעבירים לקערה מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.
2. מחממים תנור לחום גבוה ( 200 מעלות). מחלקים את הבצק לשני מלבנים שווים, מניחים על כל מלבן מחצית מכמות המלית מגלגלים לגלילה, סוגרים היטב את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה.
3. מורחים את הבצק בביצה טרופה, ואופים במשך 30 דקות עד שהמאפה מזהיב.
4. מגישים חם עם יוגורט צונן.
דרג: