גלילות תפוחי עץ מקורמלים במייפל

גלילות מצה מטוגנות במלית תפוחי עץ מקורמלים, אגוזי מלך, תאנים וצימוקים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גלילות תפוחי עץ מקורמלים במייפל
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 מצות
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 מיכל שמנת צמחית במתיקות עדינה של תנובה
  • 4 תפוחי עץ חמצמצים
  • 8 כפות סוכר לבן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/3 כפית קינמון טחון
  • 2 תאנים מיובשות, חתוכות לקוביות
  • 1/3 כוס צימוקים כהים קטנים
  • 1/3 כוס אגוזי מלך
  • שמן קנולה לטיגון
  • רוטב מייפל
  • לעיטור:
  • פתיתי קוקוס לבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מעבירים את אגוזי המלך לשקית, ובעזרת פטיש שניצל מרסקים אותם גס.
2. מחממים מעט את השמנת הצמחית, יש להקפיד שלא להרתיח, מעבירים לצלחת עמוקה רחבה.
3. מרטיבים את המצות בקערת עם השמנת הצמחית, הופכים וטובלים היטב. מוציאים אל מגבת נקייה ל-20 דקות של ספיגה וריכוך.
4. מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת "תפוחן".
5. חותכים את תפוחי העץ לקוביות בינוניות ומערבבים בסיר עם כל המרכיבים למעט המצות והשמנת הצמחית.
6. מבשלים מעל חום בינוני עד לריכוך התפוחים והתקרמלות.
7. כל מצה חוצים לאורכה.
8. בקצה מניחים מהמילוי ומגלגלים בעדינות.
9. מחממים שמן חצי עמוק.
10. טובלים היטב בביצים הטרופות את גלילי המצות ומטגנים כמה דקות מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
11. מעבירים למקרר למספר שעות.
12. לפני ההגשה יוצקים מעל כל גלילת תפוחים מייפל בנדיבות ומעל מפזרים קוקוס לבן.
דרג: