גלילות רוסטביף צלוי במילוי ערמונים

גלילות רוסטביף צלוי במילוי ערמונים, מנת ארוח מושקעת ומרשימה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אתר אדום אדום

דרג:
גלילות רוסטביף צלוי במילוי ערמונים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 12 פרוסות דקות של סינטה
  • 4 כפות שמן קנולה
  • ענפי טימין טרי
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 2 כפות גדושות שומן אווז/עוף מומסים או מעט שמן צמחי
  • למלית
  • 500 גר’ ערמונים קלופים וחתוכים גס
  • 2 בצלים בינוניים פרוסים לרצועות דקות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 6 עלי בזיליקום טרי חתוכים לרצועות דקות
  • 3 כפות שמן קנולה
  • לרוטב ערמונים
  • ½ כוס ערמונים קצוצים גס
  • 2 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • מעט שמן לטיגון
  • 2 כוסות ציר בקר
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • ענף טימין טרי

אופן הכנה:

1. להכנת המלית: מחממים מחבת, מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל במחבת עד להזהבה. מסננים את עודפי השומן ומצננים. מערבבים את שאר החומרים עם הבצל המטוגן לתערובת אחידה.
2. משטחים מעט את פרוסות הסינטה על משטח, ממליחים ומפלפלים. מניחים בקצה כל פרוסה כף מילוי ומגלגלים לגלילה (ניתן להיעזר בקיסם לסגירת הגלילה).
3. מוסיפים שמן למחבת חמה מאד. מניחים את גלילות הבשר במחבת החמה, כך שקצה הגלילה מונח כלפי מטה. מטגנים מעט, הופכים וממשיכים לטגן מכל הכיוונים. מוציאים את גלילות הבשר מהמחבת ומעבירים לתבנית.
4. מושחים את הגלילות בשומן, (השימון יעזור לכך שהסינטה לא תתייבש) ממליחים מעט ומפלפלים. ממש לפני ההגשה מכניסים את התבנית עם הגלילות לתנור חם ל - 8 דקות נוספות.
5. מגישים עם ציר בקר או רוטב ערמונים.

מכינים רוטב ערמונים:
1. מזהיבים את השאלוט במחבת עם מעט שמן.
2. מוסיפים מחצית מהערמונים ומטגנים קלות כדקה. מוסיפים את הציר והטימין ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ - 5 דקות נוספות, על-מנת לרכז את הרוטב, בהתאם להעדפה. להסמכה, ¼ כפית קורנפלור מדוללת במעט ציר בקר.
3. מבשלים עד לסף רתיחה, טועמים ובמידה ונחוץ, מוסיפים תבלינים. מכבים להבה ומוסיפים את יתרת הערמונים.

לארוח חגיגי במיוחד:
  • ניתן להכין מאותם חומרים נתח סינטה ממולא בערמונים.
  • חורצים חריץ לאורך נתח סינטה במשקל ק"ג עד ק"ג וחצי וממלאים במילוי הר"מ.
  • צולים לפי הוראות הכנה לרוסטביף.

דרג: