גלילות כרוב מתובל

כרוב מאודה עד השחמה בעטיפת בצק פילאס פריך. תענוג. אם מוותרים על הזיגוג בביצה, הגלילות מתאימות גם לטבעונים.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
גלילות כרוב מתובל
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 3 גלילות גדולות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 אריזה (600 גרם) בצק פילאס "מעדנות" מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
  • 6 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ
  • 2 שיני שום גדולות כתושות
  • ½ כפית גרגרי קימל כתושים (הכתישה משחררת את הטעם)
  • 800 גרם כרוב חתוך לרצועות ברוחב 1 ס"מ
  • מלח
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף חומץ
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מעט פפריקה חריפה
  • 6 כפות פירורי לחם יבשים
  • ביצה טרופה לזיגוג (לא הכרחי)
  • גרגרי קימל שלמים לעיטור

אופן הכנה:


1. מחממים את השמן בסוטז גדול, ומטגנים את הבצלים מעל להבה בינונית־נמוכה עד שהם מזהיבים. מוסיפים שום וקימל כתוש, ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 שניות. מוסיפים את רצועות הכרוב, מתבלים בכפית מלח, ומטגנים כ־5 דקות תוך ערבוב עד שהכרוב מתרכך.

2. מוסיפים סוכר וממשיכים לערבב. מוסיפים חומץ, מתבלים במלח, בכמות נדיבה של פלפל, בפפריקה מתוקה ובפפריקה חריפה לפי הטעם. מערבבים עד שהחומץ מתאדה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כ־30 דקות, עד שרצועות הכרוב רכות מאוד ושחומות. מערבבים מדי פעם. טועמים, מתקנים את התיבול, מסירים מהאש ומצננים.

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה.

4. פורשים את גליל הבצק, וחותכים (עם הניילון) ל־3 מלבנים שווים בגודלם. מפזרים 2 כפות פירורי לחם על כל מלבן, ומפזרים עליהם שליש מכמות הכרוב. מברישים את שולי הבצק לאורך אחת הצלעות הארוכות בביצה טרופה (או במים). מקפלים 2 ס"מ של השוליים הקצרים מעל המלית. בעזרת הניילון מגלגלים כל מלבן בצק לכיוון הצלע המוברשת בביצה. מעבירים את גלילות הבצק לתבנית.

5. מברישים כל גלילה בביצה (או במים). בסכין חדה עושים חתכים בחלקן העליון של הגלילות. זורים מעט קימל על כל גלילה. אופים במשך 35 דקות או עד שהגלילות תפוחות וזהובות. מגישים פושר.


 



דרג: