גלילות חציל וגבינות על מצע של עגבניה צלוייה בטימין

גלילות חציל ממולאות בגבינה ומוגשות על עגבניה וטימין

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
גלילות חציל וגבינות על מצע של עגבניה צלוייה בטימין
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חצילים בלאדי גדולים
  • 3/4 כוס קמח
  • מלח גס
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • 2 עגבניות גדולות אדומות טריות
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • 1 כוס גבינת "גלעד קצ'קבל" מגוררת של תנובה
  • 3/4 כוס גבינת כנען מפוררת מסדרת השף הלבן
  • 1/3 גליל גבינת "פרומעז" חתוך לקוביות
  • 6 משמשים מיובשים קצוצים
  • יוגורט עיזים
  • 2 כפות עירית קצוצה דק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. קולפים את החציל בעזרת קולפן ופורסים פרוסות בעובי של 1/2 ס"מ לאורכו של החציל.
2. מעבירים את הקמח לצלחת רחבה ומעל בוזקים קורט מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס.
3. מחממים מחבת טפלון עם 4 כפות שמן זית. בזמן טיגון החצילים מוסיפים עוד מעט שמן זית ומחממים.
4. טובלים היטב כל פרוסת חציל בקמח משני הצדדים וצולים בשמן החם לצבע שחום.
5. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים.
6. מחממים את התנור לחום גבוה.
7. חוצים את העגבניות ומסירים את העלים.
8. מניחים בתבנית את העגבניה כשחלקה הפנימי כלפי מעלה ומעליה בוזקים מעט מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס ועלי טימין.
9. מעבירים לצלייה בתנור, למשך כ-10-15 דקות, עד לריכוך והשחמה.
10. מערבבים את גבינת כנען עם גבינת קצ'קבל, גבינת עיזים ומשמשים מיובשים קצוצים.
11. מניחים פרוסת חציל, נוטלים פרוסת חציל נוספת ומניחים אותה מעל הפרוסה הראשונה בחפיפה כך שתיווצר רצועת חציל ארוכה.
12. בשליש הצר הקרוב אלינו מניחים מהמילוי.
13. מגלגלים את החציל עם המילוי בתוכו, מקצה לקצה.
14. מחממים תנור לחום גריל ומעבירים את החצילים לתבנית. את קצוות החציל לוחצים בעדינות ביחד על מנת לסגור את הגלילה.
15. לפני ההגשה מחממים את החצילים בגריל התנור.
16. מניחים על גבי צלחת חצי עגבנייה צלויה ומעליה חציל חם.
17. לצד החציל מוסיפים כפיתת של יוגורט עיזים ומעל החציל יוצקים כמה טיפות של שמן זית. בוזקים קצת מהעירית על המנה ומגישים.
דרג: