גלילות חצילים וגבינה

מנת פתיחה נהדרת לארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
גלילות חצילים וגבינה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 25 דקות

כמות מנות: 20 גלילות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ביצה
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם גבינת חמד 16%
  • 100 גרם גבינת 'פרומעז'
  • 200 גרם אגוזי מלך קלויים וטחונים
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2 שיני שום קצוצים
  • 5 'חוטי' זעפרן מושרים ב 2 כפות מים חמים
  • מלח+ פלפל
  • 3 חצילים

אופן הכנה:

אופן הכנה: 1. מקלפים 3 חצילים ולחתוך לאורך פרוסות בעובי 1 ס"מ. טורפים ביצה אחת עם הסוכר והמלח. טובלים את החצילים בביצה ומניחים להם מספר דקות בתוך תערובת הביצה.
2. מחממים מחבת עם שמן לטיגון החצילים, מנערים מהחציל את יתרת הביצה, מטגנים ולהניח את החצילים על נייר ספוג.
3. למלית: בבלנדר ידני מערבבים יחדיו את הגבינות, אגוזים, ומי הזעפרן. כאשר מגיעים לתערובת אחידה, מוסיפים פנימה ומערבבים בעזרת כף את הכוסברה.
4. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
5. מניחים במרכז פרוסת החציל המטוגן ככף מתערובת הגבינה ולגלגל. מניחים את החציל כלפיי מטה בתוך תבנית קטנה שתכיל את כל החצילים בצפיפות. וכך עושים עם כל שאר פרוסות החצילים.    
דרג: