גלילות במילוי קצפת

גליליות בצק במילוי מתוק

מאת: מיכל מאיר

דרג:
גלילות במילוי קצפת
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כוס יוגורט
  • 3/4 כוס קמח
  • רבע כפית אבקת סודה לשתייה
  • למילוי:
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 שקית סוכר וניל (5 גרם)
  • לרוטב:
  • 32 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את כל חומרי הבצק חוץ מאבקת הסודה לשתייה. מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה משומן. מוסיפים את אבקת הסודה לבצק. לערבב היטב ולקחת מהבצק עם כפית ולהניח על נייר האפייה במרווחים גדולים כי הן מתרחבות. 2. מכניסים לתנור ל-12 דקות. במידה והן תופחות במהלך האפייה, ניתן עם קצה של סכו"ם לגעת ב"עוגיות" בעדינות על מנת שיצא האוויר. כדאי שהן תצאנה גדולות כי כך קל יותר לגלגל אותן. מיד לאחר שהן יוצאות מהתנור יש לגלגל אותן (בזהירות שלא תכוו) למעין גליל חלול עד כמה שניתן. מניחים אותן בצד להתקשות של כמה דקות.
2. מכינים את המילוי ע"י הקצפת השמנת המתוקה לקצף יציב ולבסוף מוסיפים את סוכר הוניל ולהקציף עוד טיפה. ממלאים שקית זילוף עם צנתר שמתאים למילוי וממלאים את הגלילים.
3. ממיסים את השוקולד והשמנת לבישול יחד במיקרו. מסדרים את הגלילים יפה על צלחת ויוצקים מעל את הרוטב.

כמה הערות:
1. ניתן לאכול את ה"עוגייה" לבד- היא טעימה כמו שהיא.
2. יש רק 6 גלילים על הצלחת וזה בגלל ש-4 נאכלו כמו שהם. הכמות של הקצפת מספיקה ל-6 ונשאר אפילו עוד טיפה בצד, כך שאם חסר לכם לשאר הגלילים פשוט תכינו לפי הוראות ההכנה למילוי.
דרג: