גלידת שמנת שוקולד מריר מתובלת ומחוזקת בברנדי

רוצים להרשים את האורחים שלכם? מתכון קליל לגלידה ביתית מרעננת בטעם שמנת מתוקה עם נגיעת ברנדי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: לאה שקורי

דרג:
גלידת שמנת שוקולד מריר מתובלת ומחוזקת בברנדי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 מל' שמנת מתוקה של ״השף הלבן״
  • 100 מל' חלב של תנובה
  • מקל וניל חצוי
  • 1/2 כפית קינמון
  • 50 גרם גלוקוזה או סירופ תירס
  • 250 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ דק
  • ברנדי איכותי

אופן הכנה:

1. מרתיחים את השמנת עם החלב, הגלוקוזה, הקינמון ומקל הוניל.
2. מוציאים את מקל הוניל ומגרדים את הגרגרים חזרה לשמנת. מביאים את השמנת לנקודת רתיחה ולאחר מכן מורידים מהאש.
3. מכניסים את השוקולד לשמנת כך שהשמנת תכסה אותו לגמרי. מחכים כמה דקות להמסת השוקולד, מערבבים ומצננים היטב.
4. מכניסים למכונת גלידה ובשלבים האחרונים של עבודת המכונה כאשר הגלידה התקשתה מעט מתחילים להוסיף ברנדי עד לחוזק הרצוי לכם.

 

דרג: