גלידת שוקולד

גלידה ביתית בקלי קלות, לא תאמינו כמה זה פשוט

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אביגייל כהן

דרג:
גלידת שוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 7 מנות/תבנית אינגליש קייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לקרם השוקולד :
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • חצי חבילה פודינג אינסטנט שוקולד
  • לגלידה:
  • 3/4 כוס (חד פעמית) מים
  • 2 כפות קקאו
  • 1/2 כוס סוכר
  • 50 גר' (חצי חבילה) שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מבשלים יחד 3/4 כוס (חד פעמית) מים, 2 כפות קקאו, 1/2 כוס סוכר, 50 גר' (חצי חבילה) שוקולד מריר, 100 גר' מחמאה על אש קטנה ותוך כדי עירבוב מביאים לרתיחה עד קבלת קרם חלק. מצננים כחצי שעה
2. את חצי חבילת השוקולד שנותרה שמים בשקית ובעזרת פטיש שניצל שוברים לחלקים קטנים
3. מקציפים 2 שמנת מתוקה עם חצי חבילת פודינג שוקולד
4. מוסיפים את קרם השוקולד שהכנו ושהתקרר ומקציפים עד קבלת קרם אחיד וחלק
5. מוסיפים לתערובת את שברי השוקולד ומערבבים בעזרת כף או לקקן
6. יוצקים לתבנית אינגליש קייק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים להקפאה. מומלץ להוציא מהמקפיא כחצי שעה לפני ההגשה
לקישוט:
ממיסים במיקרו חצי חבילת שוקולד מריר ומזליפים בעזרת שקית זילוף
דרג: