גלידת קרלו

גלידת קרלו משובחת וטעימה שניתן להכין בשלושה טעמים: וניל, שוקו ובננה

מאת: רחל ויסמן

דרג:
גלידת קרלו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 20

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 60 מ"ג גלוקוז נוזלי
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 2 כוסות קרלו וניל
  • 3 ביצים מופרדות
  • 2 כוסות חמאה או מרגרינה רכה
  • חצי כפית מלח
  • דובדבנים/פרורי שוקולד

אופן הכנה:


1. מניחים בתוך מחבת: סוכר, מים וגלוקוז. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמתקבל סירופ בהיר.
2. מסירים מן האש ומקררים.
3. מערבבים חלמונים עם תמצית וניל וחמאה ומקציפים עד לקבלת תערבות קרמית אוורירית.
4. מוסיפים את הסירופ ומערבבים היטב.
5. מקציפים את החלבונים עם סוכר ושתי כוסות קרלו. (ניתן לבחור את טעם הקרלו שרוצים - וניל, שוקולד או בננה)
6. מוסיפים מלח וממשיכים להקציף עד שהתערובת מתיצבת.
7. את התערובת שנוצרה מערבבים עם התערובת הראשונה שהוכנה, יוצקים לתבנית ומכניסים למקפיא.
8. לפני ההגשה מפזרים פירורי שוקולד ודובדבנים.

דרג: