גלידת קסטה חצי חצי

גלידה ביתית ואישית עם ביסקוויט "קסטה"

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: יפה ימין

דרג:
גלידת קסטה חצי חצי
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 23 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס עוגיות אוראו טחונות לפירורים (12 עוגיות)
  • 1 כף ממרח שוקולד נוטלה
  • 2 חב' ביסקוויטים לקסטה (500 גרם)
  • מלית מס' 1
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן(250 מ"ל)
  • 0.5 פחית חלב מרוכז (כ-200 גרם)
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • חופן שוקולד צ'יפס בטעם חמאת בוטנים
  • מלית מס' 2
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן (250 מ"ל)
  • 1 אינסטנט שוקולד

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה אחת +אינסטנט וניל לקצפת. מוסיפים חצי קופסה (200 גר' )חלב מרוכז
ומקציפים לאיחוד.
2.מחלקים את הכמות לשתי צלחות חד פעמיות עמוקות ומוסיפים לכל אחת לפי טעמכם (שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים 
מומס ,כף נוטלה, שברי עוגיות אוראו,וכו') ומערבבים את המלית עד לאיחוד.
3. מרפדים תבנית חד פעמית בניילון נצמד עם התוספת שבחרתם, מיישרים לגובהה 1 ס"מ לפחות.
מכניסים למקפיא לשלוש שעות לפחות.
4. מוציאים את המלית בטעם וניל מסדרים ביסקוויטים על תבנית חד פעמית ושמים כף גדושה על חצי ביסקוויט (אם מחכים לילה שלם הגלידה מתייצבת וניתן לחתוך ו"להרכיב" את הגלידות חצי חצי בקלות), מוציאים את המלית בטעם שוקולד ושמים כף גדושה על החצי הנותר. מניחים מעל ביסקוויט ומוחצים אותו כלפי מטה עד ליישור ואיחוד המליות.
דרג: