גלידת פסיפלורה

מתכון להכנת גלישת שמנת ביתי בתוספת שוקולד לבן ופסיפלורה, קינוח חמצמץ מתוק ומרענן לאירוח קל או כפינוק לכל עת

מאת: לאה שקורי

דרג:
גלידת פסיפלורה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קורט מלח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף חלב
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 500 גרם פסיפלורות בשלות (כ-7 יחידות)
  • 3 ביצים, מופרדות לחלמונים ולחלבונים

אופן הכנה:


1. שוברים לקוביות את השוקולד ושמים בקערה עם כף החלב. ממיסים מעל אדים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים חלמונים לשוקולד תוך כדי בחישה.
2. בקערה מתחילים להקציף את החלבונים עם טיפה מלח. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים מחצית מהסוכר (2 כפות) וממשיכים בהקצפה עד שמתקבל קצף.
3. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב.
4. מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד אל קצף החלבונים. כשהתערובת אחידה מוסיפים גם את הקצפת ומקפלים.
5. חותכים את הפסיפלורות ומרוקנים את תוכנן בכף אל תערובת השוקולד, הביצים והקצפת. מערבבים עד לקבלת מרקם אוורירי ורך
6. מקפיאים את התערובת במכונת גלידה (אם יש). אם אין מכונת גלידה מעביריםאת התערובת לכלי פלסטיק ומקפיאים.
7. ללא מכונה תתקבל גלידה דחוסה וקשה, על כן יש להפשיר את הגלידה מעט לפני ההגשה.

דרג: