גלידת פסיפלורה

גלידה בטעם פסיפלורה בהכנה ביתית

מאת: הגר בן יוסף

דרג:
גלידת פסיפלורה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 חלמונים
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 10 יחידות פסיפלורה

אופן הכנה:


1. בקערית המיקסר מקציפים את החלמונים לקצף בהיר.
2. שמים בסיר חלב, שמנת, סוכר ומחממים על אש בינונית עד להמסת הסוכר. בוחשים תוך כדי חימום. לא מביאים לרתיחה.
3. מצננים 5 דקות לצורך השוואת טמפרטורות.
4. שופכים שליש מהבלילה שבסיר אל תפיחת הביצים תוך כדי ערבוב במטרפה ולאחר מכן שופכים בחזרה את הביצים אל תוך הסיר.
5. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד להסמכה קלה של התערובת. לא מביאים לרתיחה.
6. מקררים את התערובת על השיש ולאחר מכן מכניסים למקפיא.
7. מסננים את הפסיפלורה ומקררים היטב את המיץ.
8. מוציאים את הגלידה אחרי 24 שעות במקפיא ומוסיפים פנימה את מיץ הפסיפלורה. מכניסים למיקסר ומערבבים במהירות 1 במשך 20 דקות עד שתתקבל תערובת אוורירית. 
9. מקפיאים שוב לכמה שעות ומגישים.

דרג: