גלידת פירות יער ויוגורט בסירופ תותים

גלידת פירות יער ויוגורט בסירופ תותים

מאת: ליאת אלמוג

דרג:
גלידת פירות יער ויוגורט בסירופ תותים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לגלידה:
  • מיכל שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 200 מ"ל דיאט יופלה תות-וניל 0%
  • 4 כפות מיץ תפוזים
  • 1 כף גרירת לימון
  • 1 כף מיץ לימון
  • 4 כפות סוכר או לפי הטעם
  • 3 כוסות אוכמניות טרי או קפוא
  • חומרים לרוטב תותים (ניתן להכין גם מתותים קפואים שהופשרו):
  • 50 גרם תותים
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 100מ"ל מים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. להכנת הגלידה:
להקציף את השמנת ולאחר מכן לערבב את כל המצרכים בקערה. להכניס למקפיא ללילה. רצוי בתבנית אנגלית.
2. להכנת הרוטב:
מבשלים את כל המרכיבים כ- 5 דקות על להבה בינונית. לאחר צמצום הנוזלים לחצי מהכמות מחכים שיצטנן ומעבירים למעבד מזון. לסיום מסננים הרוטב שנוצר במסננת כך שיתקבל רוטב חלק לא גרגירים ומצננים.
3. הגשה:
יוצקים 2 כדורים מהגלידה ומעל יוצקים את רוטב התותים.
דרג: