גלידת פירות יבשים בסגנון איטלקי

גלידה מיוחדת בהכנה ביתית מהירה

מאת: שיר חן

דרג:
גלידת פירות יבשים בסגנון איטלקי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 30 גרם פיסטוקים
  • 30 גרם אגוזי מלך או פקאן
  • 30 גרם קליפה מגורדת של תפוז
  • 30 גרם קליפה מגורדת של לימון
  • 30 גרם ג'ינג'ר מסוכר
  • 30 גרם דובדבנים מסוכרים
  • 30 גרם משמש יבש
  • 30 גרם צימוקים
  • 30 גרם תאנים
  • חצי קילו גבינת ריקוטה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 חלמונים
  • 130 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפות ליקר אמרטו או ברנדי

אופן הכנה:


1. מערבבים את כל החומרים ביחד עם גבינת הריקוטה ובסוף מוסיפים את הוניל ואת הליקר.
2. מערבבים את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים לעיסה שהתקבלה.
3. מכניסים את הבלילה לתוך תבנית אפייה כשנייר אפיה בתחתית.
4. מכניסים למקפיא ל-5 שעות.
5. מערבבים מיכל קצפת מתוקה במערבל מזון עם פיסטוקים ועלי נענע ושופכים על התבנית.

דרג: